“To All Mothers, YOU ARE THE BEST and YOU ARE THE HERO,” – Shakilla Khoriri

Pengorbanan seorang ibu tak ternilai dan pelakon Shakilla Khoriri misalnya turut mengenang bagaimana kesukaran ibu bapa zaman dahulu dalam membesarkan anak-anak tanpa bantuan teknologi.

Mengakui bukan mudah uruskan menguruskan hal rumah tangga, namun ia bukanlah bebanan.

Sebaliknya ia menjadi satu pengalaman cukup hebat.

Kadang aku terfikir jugak macam mana lah mak bapak kita besarkan kita semua dulu kan? Lagi2 yang adik beradik ramai.

“Dalam zaman yang serba kekurangan.

Kalau nak compare zaman dulu dan sekarang bila dah beranak jauh nau bezanya.

Sekarang ni serba serbi depan mata.

Tak tahu, GOOGLE! Malas, ORDER je. Penat,Panggil helper.

“Tabikkkk betul aku pada mak2 kita dulu.

Demi Allah. Bukan senang nak menguruskan anak, rumah, suami dan diri sendiri dalam satu masa.

“Kalau lah aku ada kuasa nak aja aku cium dahi sorang setiap mak dalam Malaysia ni.

Kamu hebat !

“Tapi aku tak rasa terbeban pun dengan semua ni. Malah aku rasa FUN !

Pengalaman macam ni bukan datang selalu dalam hidup kita. Dan tak selalu rasa mandi jam 4petang. Tapi kau akan rasa lega bila semua kerja, anak dan suami dah settle.

Usihh….bau tenuk dihutan lagi harum,” tulisnya.

Malah, Shakilla turut terfikir apa yang akan jadi sekiranya dia kembali ke set penggambaran.

Ni nanti kalau dah start shooting balik,

macam mana CARA dan penyusunan waktu supaya anak, suami, rumah, kerja dan diri sendiri SIAP dan teratur. Haaaa aku fikir kejap.

“To all mothers, YOU ARE THE BEST and YOU ARE THE HERO,” kongsi Shakilla panjang lebar.

 
 
 
 
 
Lihat siaran ini di Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#💋• . Kadang aku terfikir jugak macam mana lah mak bapak kita besarkan kita semua dulu kan? Lagi2 yang adik beradik ramai. Dalam zaman yang serba kekurangan. Kalau nak compare zaman dulu dan sekarang bila dah beranak jauh nau bezanya. Sekarang ni serba serbi depan mata. Tak tahu, GOOGLE ! Malas, ORDER je. Penat,Panggil helper. . . Tabikkkk betul aku pada mak2 kita dulu. Demi Allah. Bukan senang nak menguruskan anak, rumah, suami dan diri sendiri dalam satu masa. Kalau lah aku ada kuasa nak aja aku cium dahi sorang setiap mak dalam Malaysia ni. Kamu hebat ! 💪🏻 . . Tapi aku tak rasa terbeban pun dengan semua ni. Malah aku rasa FUN ! Pengalaman macam ni bukan datang selalu dalam hidup kita. Dan tak selalu rasa mandi jam 4petang. Tapi kau akan rasa lega bila semua kerja, anak dan suami dah settle. Usihh….bau tenuk dihutan lagi harum 🤣 . . Ni nanti kalau dah start shooting balik, macam mana CARA dan penyusunan waktu supaya anak, suami, rumah, kerja dan diri sendiri SIAP dan teratur. Haaaa aku fikir kejap 🧐 . . To all mothers, YOU ARE THE BEST and YOU ARE THE HERO 😘👌🏻

Siaran dikongsi oleh SHAKILLA KHORIRI (@shakillakhoriri) pada

Netizen kagum dengan setiap bait kata yang diluahkan pelakon ini dalam mewakili hati ibu keseluruhannya.


Bukan mudah bergelar ibu, ibu sepenuh masa atau ibu bekerja, semuanya punya cabaran masing-masing.

Foto : Instagram Shakilla Khoriri via MH

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*