“Abang Layan Kami Semua Sama Rata” – Mawar Rashid Kagum Raf Tak Pernah Beza-Bezakan Anak

PELAKON Mawar Rashid menitipkan ucapan penuh romantis buat suaminya, Raf Yaakob sempena meraikan sambutan Hari Bapa pada Ahad.

Menurut Mawar atau nama sebenarnya Wan Mawar Shaputri Wan Abdul Rashid, 24, dia bersyukur dan gembira dikurniakan suami yang sangat penyayang.

“Selamat Hari Bapa kepada @rafyaakob. Anje (Mawar) sangat-sangat mengagumi kasih sayang abang (Raf) pada anak-anak semua.

“Macam anje selalu cakap, abang sangat rajin melayan mereka sebab itu anak-anak semua rapat dan manja dengan abang.

“Anje kagum bagaimana abang membahagikan masa kepada anje, anak-anak, ibu, keluarga anje dan kerja-kerja abang,” tulisnya.

Mawar mengungkapkan kata-kata itu menerusi laman Instagram pada Ahad.

 
 
 
 
 
Lihat siaran ini di Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy father’s day to our King @rafyaakob 💚 Anje sangat2 adore kasih sayang Abang kat anak2 semua. Macam Anje selalu cakap, Abang very attend to them, tu sebab anak2 pun semua rapat ngan abang, manje ngan Abang. Anje adore macam mana Abang bahagikan masa kepada Anje, Anak2, ibu Abang, family Anje, kerja2 Abang. Walaupun kita kat keluar, Abang pun tak boleh keluar lama2 sebab teringat kat anak2. Terharu dapat suami macam Abang yang utama kan we all lebih dari segalanya. Sebab tu bila ada anak ngan Abang, Rafael si Raden kecik ni, Anje happy sangat2 sebab dapat tengok kasih sayang Abang kepada Rafael bagai menatang minyak yang penuh. Macam mana Abang sayang dengan @radenrayyanraf & @raysaachanelaraf . Abang layan kami semua sama rata, Itu yang sangat penting. Lucky Rafael & anak2 dapat papa @rafyaakob . Looking forward to raise the kids sampai anak2 besar. And by that time we all semua still pegang tangan and sweet macam sekarang. Thank you for everything papa. We love you so much! #HappyFathersDay • Sorry kalau ayat berpanjangan sangat, I want to express my feelings towards you, but kata2 pun tak dapat ungkapkan betapa bersyukur dan gembiranya to have someone like you as my husband and father to the kids 🥰 @rafyaakob

Siaran dikongsi oleh MAWAR RASHID (@mawarashid) pada

Mawar bergambar kenangan bersama suami dan anak-anak.

Tambah Mawar, dia turut mengagumi sikap Raf yang tidak boleh berenggang dengan dia dan anak-anak membuatkan dirinya sentiasa dihargai.

Selain itu kata Mawar, Raf juga tidak pernah membezakan kasih sayang dan layanan antara anak hasil perkahwinan dengannya dan isteri terdahulu.

“Walaupun kita dekat luar, abang tak boleh keluar lama-lama sebab teringat dekat anak-anak. Terharu dapat suami macam abang yang utamakan kami lebih daripada segalanya.

“Sebab tu bila ada anak dengan abang, Rafael si Raden kecik ni, anje happy sangat sebab dapat tengok kasih sayang abang kepada Rafael bagai menatang minyak yang penuh.

“Macam mana abang sayang dengan @radenrayyanraf dan @raysaachanelaraf, abang layan kami semua sama rata, itu yang sangat penting,” katanya.

Hasil perkahwinan Mawar dan Raf dikurniakan seorang cahaya mata lelaki.

Dalam pada itu, pelakon Pok Ya Codei, Siti Di Hati ini juga meluahkan rasa teruja membesarkan anak-anak bersama suamiya itu.

“Lucky Rafael dan anak-anak dapat papa @rafyaakobLooking forward to raise the kids sampai anak-anak besar. And by that time, kita semua masih pegang tangan dan sweet macam sekarang.

Thank you for everything papa. We love you so much! #HappyFathersDay.

“Maaf kalau ayat panjang sangat, saya cuma nak luahkan perasaan saya kepada abang, tapi kata-kata pun tak dapat ungkapkan betapa bersyukur dan gembiranya apabila ada seseorang seperti kamu untuk menjadi suami dan ayah kepada anak-anak kita,” katanya.

Mawar dan Raf atau Raden Ahmad Faizal Yaakob berkahwin pada 9 November 2017 dan dikurniakan seorang cahaya mata bernama Raden Muhammad Rafael pada 13 Mac lalu.

Raf mempunyai dua orang anak, Raden Ahmad Rayyan, 8, dan Raden Seri Raysaa Chanela, 4, hasil daripada perkahwinan terdahulu.

 

Sumber: Instgram mawar rashid via mStar 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*