Setelah Lama Berdiam Diri, Akhirnya Lan Pet Pet Tampil Buka Mulut Isu Berk4sar Dengan Pak Guard Dan Ini Yang Bakal Di Lakukan

KUALA LUMPUR: Pelawak, Mazlan Ahmad atau Lan Pet Pet mahu mencari masa sesuai untuk bersemuka dan memohon maaf daripada pengawal keselamatan, Yahya Manap, 68, yang dik4sari dalam insiden mencetuskan k0ntroversi, baru-baru ini.

Mengaku kesalahan dibuat, Mazlan, 49, sanggup berhadapan Yahya dan menerima apa sahaja reaksi pengawal keselamatan itu.

“Saya dengan rendah diri memohon maaf daripada Yahya dan keluarga. Saya ikhlas dan sanggup berhadapan apa sahaja… Saya silap dan bodoh ketika itu.

“Saya sanggup berhadapan Yahya dan keluarganya. Apa yang lebih penting, saya dapat bertemu, meleraikan kekusutan dan memohon maaf.

“Selebihnya terserahlah kepada Yahya… Saya terima dengan hati terbuka,” katanya kepada BH Online.

Pagi tadi, anggota kumpulan lawak, Senario itu didend4 RM2,000 oleh Mahkamah Majistret Seremban selepas mengaku salah memukul pengawal keselamatan berkenaan.

Lan mengaku bersalah atas pertuduhan mengikut S3ksyen 323 Kanun Keseksaan yang dibacakan di hadapan Majistret Mayon Yusof, pagi tadi.

Mazlan mengaku melakukan kesa3ahan itu di Acacia Park Desa Jati, Nilai, pada 6 April lalu. Pelakon filem Zombie Kampung Pisang itu kemudian membayar dend3, tengah hari tadi.

Mazlan berkata, dia tidak menjangka insiden itu berlaku dan pantas viral.

“Saya tidak sengaja bertindak sedemikian. Saya hanya manusia biasa, tidak lepas daripada melakukan kesilapan,” katanya.

Mazlan berkata, dia menghormati Yahya seperti ayahnya.

“Bagaimanapun, salah faham yang berlaku membuatkan saya tidak sengaja bertindak di luar batasan.

“Apa yang berlaku, biarlah saya simpan dalam hati. Saya belum bersedia mahu berkongsi, berikan saya tempoh untuk bertenang dahulu.

“Ketika ini, fikiran saya serabut, banyak urusan yang kena selesaikan… Saya perlukan masa.

“Saya berjanji akan meleraikan kekusutan ini dengan segera. Keluarga dan rakan baik juga menasihatkan saya bertemu dengan Yahya,” katanya.

Pelawak kelahiran Kedah itu berkata, dia banyak belajar daripada kesilapan itu.

“Saya berjanji kesilapan yang sama tidak akan berulang dalam hidup saya. M3kilah, hamunlah… Saya terima dengan reda.

“Saya mohon maaf dengan hati yang ikhlas,” katanya.

Sumber : bharian

Pengawal tidak puas hati Lan Pet-Pet didend3 RM2,000

YAHYA MANAP menganggap dend3 RM2,000 terhadap Lan Pet-Pet tidak setimpal dengan kecederaan dialaminya selepas dipvkul pelawak itu di Nilai, Seremban pada 6 April lalu. – UTUSAN ONLINE

Nazarudin Shahari

SEREMBAN 15 April – Pengawal keselamatan, Yahya Manap, 68, tidak berpuas hati kerana pelawak, Lan Pet-Pet hanya dikenakan dend4 sebanyak RM2,000 kerana memukulnya dalam kejadian pada 6 April lalu.

Warga emas itu berkata, dia terkejut apabila mendapat tahu jumlah denda yang dikenakan terhadap Lan Pet Pet atau nama sebenar, Mazlan Ahmad, 49, memandangkan keceder4an yang dialaminya dalam kejadian itu agak teruk.

“Dend4 cuma RM2,000. Pakcik yang ken4 bed4l (pukvl) ini apa cerita. Pinggang masih s4kit sampai sekarang akibat ditend4ng. Maruah pakcik yang tercemar apabila dia cakap persatuan penduduk ambil pengawal b0doh bagaimana pula?

“Pakcik kena bedal sampai diberi cuti s4kit (MC) selama tiga hari kemudian terpaksa sambung cuti lima hari lagi,” katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Yahya berkata, dia dan keluarganya dalam proses melantik peguam bagi mengemukakan s4man malu ke atas Lan Pet Pet dan jika diikutkan hatinya mahu meny4man pelakon tersebut sebanyak RM3 juta.

Bagaimanapun, katanya, dia akan menyerahkan urusan s4man itu kepada peguam yang telah dipilih oleh menantunya.

Lan Pet-Pet didend4 RM2,000 oleh mahkamah di sini hari ini selepas mengaku salah atas pertuduhan memukvl seorang pengawal keselamatan di Acacia Park Desa Jati di Nilai pada 6 April lalu.

Pelawak itu dipercayai bertindak demikian selepas ditegur oleh pengawal keselamatan itu kerana tidak membuat catitan dalam buku pelawat semasa memasuki kawasan perumahan itu. – UTUSAN ONLINE

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*