Tidak semua yang kekal dalam bidang mereka akan kekal, 6 artis lelaki yang berubah haluan

Selebriti yang bertukar kepada pekerjaan biasa.

Bukan semua mahu menjalani kehidupan yang dapat menarik perhatian daripada umum. Sesetengah selebriti memutuskan untuk melepaskan kemasyhuran untuk menjalani kehidupan biasa dengan pekerjaan biasa.

Berikut merupakan selebriti yang menjalani kehidupan biasa selepas menjadi terkenal:

1. Kevin Jonas: Usahawan

Setahun selepas band The Jonas Brothers berpecah, beliau menjadi co-CEO sebuah syarikat pemasaran dan mempunyai perkongsian dengan laman web terkenal dalam bentuk aplikasi perkongsian video.

2. Gene Hackman: Penulis

Beliau mempunyai kerjaya yang sangat berjaya sebagai seorang pelakon dan telah memenangi banyak anugerah. Pada Julai 2004, beliau mengumumkan bahawa dia telah bersara. Tetapi itu tidak menghalang bekas pelakon itu daripada cemerlang dalam bidang lain. Beliau telah menulis 3 novel sejarah dengan ahli arkeologi Daniel Lenihan.

3. Vanilla ice: Pengubahsuaian rumah

Pada tahun 1990, Vanilla Ice mencapai bahagian atas carta dengan lagunya Ice Ice Baby. Pada tahun 2009, dia membintangi siri realiti TV iaitu The Vanilla Ice Project, dimana beliau telah mengubahsuai rumah. Beliau juga menerbitkan panduan hartanah mengenai bagaimana untuk berjaya membeli dan menjual rumah.

4. Hayden Christensen: Petani

Beliau ditawarkan banyak peluang berlakon selepas filem-filem Star Wars, tetapi beliau menolak tawaran tersebut. Sebaliknya, dia membeli tanah di Ontario, Kanada dan mula berkerja di ladangnya sendiri. Dia kemudian memulakan sebuah syarikat pakaian, melancarkan sebuah syarikat pengeluaran akan tetapi beliau kelihatan kembali ke industri perfileman apabila berlakon didalam filem yang bertajuk First Kill pada tahun ini.

5. Freddie Prinze Jr: Chef

Beliau yang terkenal dalam filem She’s All That dan I know What You Did Last Summer. Pada tahun 2002, beliau berkahwin dengan Sarah Michelle Gellar. Beliau mempunyai banyak kerjaya yang berlainan dan akhirnya memutuskan untuk menjadi seorang Chef selepas beliau menulis buku masak pertamanya, Back to The Kitchen pada tahun 2016.

6. Jack Gleeson: Pelajar

 

Selepas wataknya dibunuh dalam filem Game of Thrones, Gleeson mengumumkan bahawa beliau akan bersara daripada bidang lakonan. Beliau akan menamatkan tahun akhir sekolahnya dan kemudian akan mendapat ijazah siswazahnya.

 

Sumber: Nakbebel