Lady Gaga sememangnya dikenali sebagai seorang yang penuh dengan perangai pelik, 8 koleksi kasut beliau

Siapa yang tak kenal dengan penyanyi porpular ini , beliau bukan sekadar memiliki bakat menyanyi yang dasyat . Malah perwatakkannya juga unik setiap masa , samada di video klip, red karpet mahupun ketika melakukan persembahan . Beliau sentiasa membuat kejutan pada orang ramai ,lagi-lagi cara beliau berfesyen membuatkan beliau lebih menarik dan unik.

Lady gaga bukan sahaja berperwatakan unik ,malah kostum yang dipakainya juga telah mencuri perhatian orang sekeliling. Kasut tingginya adalah salah satu koleksi yang membuatkan orang terpegun dengan rekaan yang lain dari yang lain ianya pelik tetapi cantik .

1. Lady pointe

Kasut wanita Lady Gaga “Lady Pointe” dibuat khusus untuk video “Marry The Night” oleh pereka Jepun Noritaka Tatehana. Reka bentuk tinggi 18 inci adalah sepasang kasut kedua tertinggi yang artis jepun  telah membuat untuk gaga – menggabungkan dunia balet, seni dan haute couture.

2. Sparkly 2010 Grammy Award Shoes

Lady Gaga memakai kasut mewah ini untuk Anugerah Grammy 2010. Dipasangkan dengan pakaian ketat dan pakaian sistem suria, kasut mempunyai platform dan tumit yang aneh. Walaupun kristal ungu dan putih pucat menambah sentuhan yang bagus, bentuk kasut adalah ganjil.

3. White Alexander McQueen Shoes

Lady Gaga memakai kasut putih Alexander McQueen untuk video muzik “Bad Romance” itu. Dia nampaknya telah memeluk beberapa ciptaan orang asing dari pereka dan telah memakai mereka beberapa kali. Mempunyai tumit stiletto besar yang dibalut dengan bahan yang dipintal dan platform yang lebih kecil, kasut masih kelihatan menyakitkan.

4. Enormous Studded Platforms

Lady Gaga dilihat memakai platform besar ini di atas karpet merah beberapa kali. Dilengkapi dengan kancing emas, monstrosities yang menjulang tinggi itu mesti memberi perhatian kepadanya. Platformnya lebih dari sepuluh inci, dan mereka kelihatan sangat tidak selesa. Lady Gaga sentiasa memberi perhatian lebih kepada gaya daripada keselesaan.

5. Shoes without  Heels

Daripada memakai beberapa platform besarnya, Lady Gaga dilihat dalam kasut tanpa tumit. Mereka masih mempunyai platform kecil dan nampaknya tertutup dalam bahan logam.Kasut ini masih kelihatan menyakitkan untuk dipakai dan meletakkan kaki di kedudukan yang tidak selesa tanpa memberikan sokongan tumit.

6. Armidalo

Lady Gaga memakai kasut pembunuh ini oleh Alexander McQueen pada Anugerah Video Video 2010 di Los Angeles. Bagaimana dia dapat memakai mereka masih menjadi misteri kepada semua.

7. Jellyfish Alexander McQueen Shoes

Lady Gaga memakai kasut Alexander McQueen untuk salah satu video muziknya. Sebahagian daripada pakaian Ubur-uburnya, McQueen menampilkan kasut-kasut ini dalam salah satu pertunjukan landasannya. Dilengkapi dalam manik-manik dan manik-manik, kasut mempunyai tumit stiletto yang besar dan bentuk yang ganjil.

 

8. Meat shoes

Untuk melengkapkan pakaian daging gila untuk Anugerah VMA, Lady Gaga memakai pertunjukan daging padanan. Mereka diciptakan dari daging sebenar dan diikat dengan rentetan. Menunjukkan bahawa dia tidak peduli apa-apa tentang binatang yang mati untuk membuat kasutnya, Lady Gaga mempunyai pakaian yang dipelihara dan ditempatkan di sebuah muzium.

 

 

Sumber: Nakbebel