“Entah Abang Tu Tahu Atau Tak..”- Susulan Tular Gambar Lelaki Berjubah Putih Menolak Kereta Dalam Keadaan Hujan Lebat Dan Sesak

Kejadian ini berlaku pada 12 Oktober 2018. Semoga ianya menjadi paduan buat kita semua supaya terus melakukan kebaikan

Tular dalam media sosial tahun lalu, gambar seorang lelaki berjubah putih menolak kereta dalam keadaan hujan lebat.Setelah diselidik rupa-rupanya, lelaki itu rupa-rupanya Mufti Wilayah Persekutuan, Datuk Dr. Zulkifli Mohamad al-Bakri.

Berdasarkan status yang dikongsi pengguna Facebook, Mohamad Razif, gambar itu mendapat lebih 4,000 sukaan dan 1,833 perkongsian termasuk pelbagai komen yang memuji tindakan rendah diri Zulkifli.

“Entah abang tu tahu atau tak.. Mufti Wilayah yang bantu tolak kereta dia dalam hujan,” tulis Razif.

“Entah Abang Tu Tahu Atau Tak..”- Susulan Tular Gambar Lelaki Berjubah Putih Menolak Kereta Dalam Keadaan Hujan Lebat Dan Sesak

Memetik kata-kata Imam Al Syafie, Razif menulis lagi : Orang yang paling tinggi kedudukannya ialah orang yang merasa dirinya tidak punya kedudukan. Orang yang paling hebat keutamaannya ialah orang yang merasa dirinya tidak punya keutamaan.

Sementara itu, Shahrul Nizam Yahaya berkata Zulkifli sepatutnya dilantik menjadi mufti untuk seluruh negeri di dalam Malaysia kerana memiliki akhlak yang baik.Norsam Sham pula berpendapat, Zulkifli layak dilabelkan sebagai ulama sejati.

“Semoga negara kita mempunyai lebih ramai ulama seperti Mufti Wilayah persekutuan itu,” katanya.

Sewaktu Utusan Online menghubungi Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan, pegawai yang bertugas mengesahkan tentang penularan gambar tersebut. L”Antara info yang dapat saya kongsikan, kejadian berlaku di antara pukul empat hingga lima petang di sebuah jalan di sekitar Dengkil,” katanya.

 

Sumber– UTUSAN ONLINE

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*